Песни, танци и базар на Велики четвъртък в училище в Банско

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Училищната общност на СУ „Неофит Рилски ”-Банско направи най-масовото боядисване на великденски яйца в цялата община. С богата музикална програма и слово за българските традиции и обредност започна празникът в училищния двор.
Директорът Елеонора Барякова и зам.-директорът Елена Палазова откриха тържеството и поставиха началото на конкурса за най-красиви великденски яйца.

Около работните маси, по една за всеки клас, се струпаха учениците, подпомагани от своите класни ръководители, учители и присъстващите на празника родители. Взискателната комисия бе затруднена в избора на клас победител.

По-важни за всички бяха празничният дух, желанието за изява и проявената почит към християнските традиции и добродетели. След песните и хората в училищния двор, в центъра на Банско, ученици и учители подредиха великденски базар. Той бе част от проекта на ЮНЕСКО „С добро по Великден”, предназначен за събиране на средства в помощ на деца със зрителни и слухови проблеми. Изработените с голямо старание великденски сувенири придадоха още по-празничен вид на украсения град.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини