Над 150 яйца боядисаха благотворително деца в Крупник

Снимки: Община Симитли
Снимки: Община Симитли

Масово боядисване на великденски яйца на Велики четвъртък с благотворителна кауза в симитлийското село Крупник. Талантливите деца от СУ "Св. св.Кирил и Методий" украсиха в двора на училището над 150 яйца. Около работните маси се струпаха в креативна надпревара учениците, подпомагани от своите класни ръководители, учители и присъстващите на празника родители.

Всяко дете се стараеше неговото яйчице да бъде най-хубаво изпъстрено. Инициативата точно на Велики четвъртък е част от общата кауза в Симитли - „Пролет за Станислав“, която събира пари, за да направи възможна надеждата на 24-г. Станислав да стъпи на краката си за първи път в живота си.

Празничен дух, желание за изява и проявена почит към християнските традиции и добродетели съпътстваха инициативата.

Днес в центъра на селото учениците подредиха великденски базар, който е част от каузата "Пролет за Станислав".

Станислав Ильовски е 24-годишен, страда от увреждане на крайниците, което не позволява самостоятелни движения. Сега за Станислав има надежда, преди месец в клиника WV Hospital в Истанбул, Турция, му бе направено първото вливане на стволови клетки на Станислав.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини