И днес ад под небето на Кулата-Промахон. За кой ли път?

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Няма начин по време на празници да не стане ад под небето на Кулата-Промахон. И сега е така. За кой ли път?!

Най-тежко е за шофьорите на камиони. Сутринта към 6 часа е работил само един кантар по посока България-Гърция и един кантар - по посока Гърция-България. А превозвачите бързат и без друго, защото днес между 16:00 и 20:00 часа има забрана за преминаване на тежкотоварни автомобили по основните пътища в страната.

Даваме ли си сметка, че именно на тях разчитаме да имаме храна и напитки на празничната си трапеза?! Не, не си даваме...През миналата година, с помощта на колеги от медиите и след като алармирах премиера Бойко Борисов и омбудсмана Мая Манолова, беше направено нещо много просто и ефективно - празните камиони караха в отделна лента от пълните; всички кантари заработиха на пълен капацитет. Това съкрати престоя на шофьорите по опашките от двете страни на границата с 4-5 часа.

Някой отново е върнал старото положение и на Кулата вече всичко се е задръстило; опашките са километрични.

Добавете към тази мрачна картина десетките хиляди автомобили, които ще пресекат границата към Гърция и наобратно заради Великден - наистина става кошмарно.

Не знам шефът на Агенция “Митници” Георги Костов, бивш главен секретар на МВР, защо допуска всичко това - от безхаберие ли или от високомерие, понеже е близък с началника си, министъра на финансите Владислав Горанов?!

...Всеки път, когато напиша подобен коментар и започват да ми пишат хора от цялата страна. На всички граници положението е такова - опашки, скандали, неефективна администрация. Малките превозвачески фирми фалират и без “Пакета Макрон”, защото собствената им държава ги е изоставила на произвола на мързеливи и алчни чиновници.

П.П. На вниманието на кандидатите за евродепутати: Кулата-Промахон е европейска граница. Тя е нечовешко изпитание за шофьорите от България и Гърция, но и за колегите им от Румъния, Унгария и Полша, също така.

*Мнението е на журналистката Соня Колтуклиева, която написа гневен коментар в своя фейсбук за километричните опашки по границата с Гърция

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини