Подписаха Колективния трудов договор в образованието в Благоевград

Подписаха Колективния трудов договор в образованието в Благоевград
Снимки: Община Благоевград

По-високи заплати на част от работещите в системата на предучилищното и училищното образование бяха договорени между кмета на община Благоевград - д-р Атанас Камбитов, представители на синдикатите и Съюза на работодателите в града. Колективният трудов договор бе подписан в кабинета на градоначалника.

При постигнатото увеличение педагогическите специалисти в системата на предучилищното и училищното образование ще получат ръст на възнагражденията не по-малко от 20%. За работниците и служителите от непедагогическия персонал е определено увеличение от 5% до 15%. За СОП на непедагогическия персонал увеличението е 20 лева. За провеждане на лекторски час учителите ще получават не по-малко от 7.40 лева.

За представително облекло на педагогическите специалисти бяха договорени не по-малко от 430 лева, а за работно облекло на непедагогическия персонал не по-малко от 300 лева. Освен по-високи възнаграждения бяха договорени и допълнителни дни за отпуск на служителите с намалена работоспособност с и над  50 %. Всички промени влизат в сила от 1 януари тази година.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини