Нов проект в социалната сфера изпълнява община Благоевград

Снимка: Община Благоевград, архив
Снимка: Община Благоевград, архив

Две официални събития ще поставят началото на изпълнението на проект „Социална инфраструктура за услуги за деца” в Благоевград.  Встъпителната пресконференция ще е на 11 февруари от 10:30 часа, на която ще бъдат представени предстоящите дейности, целите, начините на осъществяване и очакваните резултати, финансиращата програма и екипът за управление. Час по-късно е официалната церемония по първата копка, която ще е на улица „Братя Миладинови“ № 23, Благоевград. Проектът се изпълнява в периода 30.01.2018 г. – 30.09.2019 г. Общата му стойност е 1 176 500.00 лв.

Тя е съобразена с максималния размер на определената безвъзмездна финансова помощ за община Благоевград в качеството й на конкретен бенефициент по процедурата. Новите центрове ще се помещават в част от сградата на бившия Дом за деца, лишени от родителска грижа, като за целта ще се извърши преустройство и ремонт.

Новоизградените центрове ще бъдат в съответствие с утвърдените от Министерството на труда и социалната политика функционални изисквания и насоки, съобразени с европейските условия за деинституционализация и живот в общността. Проектът предвижда и осигуряване на подходящо обзавеждане и оборудване за социалните услуги, което ще гарантира безопасна и сигурна среда за ползвателите.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини