10-етажен блок рухна в Русия, има 4 потвърдени жертви,издирват 68 души

Снимка: ТАСС/OF News.bg
Снимка: ТАСС/OF News.bg

Експлозия на битова газ предизвика срутване на десететажен жилищен блок в руския град Магнитогорск в Урал. Засега са потвърдени 4 жертви. Установена е съдбата на 52 от 120-те жители на пострадалия вход, съобщи губернаторът на Челябинска област Борис Дубровски, цитиран от БТА.

В рухналата част от сградата са били регистрирани 111 души и 9 са живели като наематели - общо 120, уточни той. Има данни за 52 души (4 загинали, 16 евакуирани, включително 7 деца, 4 настанени в болници, включително 2 деца, осъществен е контакт с още 28). Съдбата на 68 жители на входа все още не се знае.

Правителството на Русия ще предостави цялата необходима помощ на пострадалите при трагедията в Магнитогорск. Това заяви премиерът Дмитрий Медведев, цитиран от пресслужбата на кабинета, предаде ТАСС.

Министър-председателят увери в разговор по телефона губернатора Дубровски, шеф на местния оперативен щаб, че "ще бъдат взети всички необходими решения за подпомагане на пострадалите".

Дубровски докладва на руския президент Владимир Путин и на премиера за ситуацията и мерките, вземани от властите на региона, допълва БТА.

По нареждане на държавния глава за Магнитогорск отпътуваха руският министър на извънредните ситуации Евгений Зиничев с оперативна група и здравният министър Вероника Скворцова, информира агенцията. В най-скоро време там ще пристигнат и спасители от аеромобилния отряд "Центроспас".

Властите на Челябинска област ще купят апартаменти на хората, останали без подслон заради трагедията, обеща Дубровски в ефира на телевизия "Росия-24".

Магнитогорският металургичен комбинат ще отпусне хуманитарна и финансова помощ на пострадалите от експлозията, съобщи шефът на борда на компанията Виктор Рашников.

Комбинатът е предоставил техника, спасителни екипи и доброволци за аварийните работи на местопроизшествието, посочи той.

Във връзка с трагедията в Магнитогорск празничното новогодишно обръщение на губернатора към жителите на Челябинска област няма да бъде излъчено по телевизията, съобщи пресслужбата му.

Източник: offnews.bg

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини