Награждават победители в конкурс за НП „Рила”

Снимка: НП
Снимка: НП "Рила"

На официална церемония днес Дирекция „Национален парк „Рила” и партньорите от община Благоевград, РУО и Центъра за личностно и творческо развитие на децата, ще обявят резултатите от петия Национален ученически конкурс „Национален парк „Рила” – познат и непознат“. Награждаването на победителите е от 12 часа в сградата на бившия Младежки дом.

В надпреварата участваха ученици І до ХІІ клас от цялата страна, като общият брой на творбите е 1410, с 30% повече от миналата година. Компетентно жури определи най-добрите творби от постъпилите общо 1077 рисунки, 92 разказа и есета, 126 фотографии, 67 мултимедийни презентации и 48 творби на приложен еко-дизайн. Гостите ще имат възможност да разгледат и подредената в сградата изложба от ученически рисунки, фотографии и макети, облекла и предмети за дома, изработени от естествени и рециклиращи се материали.

Основните цели на конкурса са да се обогати екологичното образование и се активизира творческото мислене на учениците чрез разработването и представянето на оригинални екологични идеи и да се засили интересът на младите хора към проблемите на екологията и опазването на околната среда чрез използване на художествените средства и компютърните технологии. Той трябва да насочи вниманието на младите хора към красотата и ценността на природата, да провокира въображението и креативността на участниците. Задачата е да се формира активно гражданско поведение и чувство за отговорност към опазване на природата и биоразнообразието на територията на парка и да  популяризира уникалното природно богатство в Национален парк „Рила”.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини