Село Хотово иска пари от община Сандански за ремонт на читалището

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански

Да се отпуснат спешно финансови средства за ремонта на сградата на читалището в санданското село Хотово. Тази молба внесе в общинския съвет кметът на населеното място – Стоян Котов. Сесията на местния парламент е този четвъртък и на нея ще се разгледа искането на жителите на селището.

„Покривът на читалището е разрушен и сградата се наводнява при всеки силен дъжд. Няколко пъти алармирах за проблема общинските съветници в Сандански. Всичко става с пари. Искаме средства или строителни материали. Ще се намерят хора, които ще ремонтират покрива на доброволни начала. Сградата е общинска и ние искаме да я спасим. Дано бързо започне работата, че покривът може да падне”, каза кметът Стоян Котов.

В читалището отдавна не се развива самодейност, но сградата се ползва за други инициативи на кметството и на общината.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини