Българи и македонци с обща изложба в Благоевград

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

За Първа пролет 20 картини ще подредят български и македонски художници във фоайето на Радио Благоевград. Благодарение на таланта на Пенчо Добрев, Валентин Ангелов, Мариана Маринова, Георги Драчев, Румен Дешев, Ива Йосифова, братята Александър и Владимир Таневски, Гоце Илиевски и Александър Белогаски ще оживее отново красотата на нашата община Симитли и македонската Делчево.

Експозицията ще се открие на 22 март, вторник, от 17:30 часа. Тя ще бъде кулминация и обобщаване дейностите на Сдружение „Хора и традиции“ - Брежани по проект за подобряване на качеството на живот в трансграничния регион чрез насърчаване и съживяване на общото културно наследство между двете общини. За първи път ще бъде представена  книгата на неправителствената организация - „Кулинарен календар“, която е с над 50 рецепти – автентични, традиционни и нови, от симитлийското село Брежани и македонския град Делчево.

Ще бъдат демонстрирани 30 възстановени национални носии. Прочутите Брежански баби ще приготвят вкусни традиционни пити и баници, гарнирани с пивка ракия и домашно вино.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини