Мария Габриел с втора награда „Евродепутат на годината”

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

Зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Мария Габриел бе удостоена с отличието „Евродепутат на годината 2016“ в категория „Развитие“ на специална церемония в Брюксел. Тя е единственият български евродепутат, печелил два пъти престижната награда - през 2013 г. бе отличена с приза в категория „Равенство на половете“. Тя е един от най-активните членове на Европейския парламент с принос за насърчаването на цялостна и последователна европейска политика за международно развитие. Усилията й са концентрирани за постигане на съгласуваност между вътрешните и външните полити на ЕС, за идентифициране съвместно с партньорските страни на ограничен брой приоритети за постигане на по-конкретни резултати, за включването на жените в изграждането на мира и развитието.

Мария Габриел благодари за признанието. И подчерта колко е важна екипната работа за постигането на резултати. „Щастлива съм, че работата и визията ми за европейската политика за международно развитие са подкрепени от колегите ми. Основните приоритети, за чието реализиране работя, са тесни връзки между сигурност и развитие, засилено участие на жените на всички нива, инвестиции за образование, фокусиране на Европейския фонд за развитие в по-малко на брой приоритети, насърчаване на повече европейски граждани да участват в политиката за развитие. Тази награда е признание, но и по-голяма отговорност. Тя ми дава допълнителен стимул да продължавам да работя за последователна политика за международно развитие, която е инвестиция в сигурността на европейските граждани“, заяви Мария Габриел при връчването на наградата.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини