Условна присъда за трафикант на сирийски бежанци през Кулата

Условна присъда за трафикант на сирийски бежанци през Кулата

Трафикант на бежанци отърва затвора, само защото призна вина и сключи споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от Районен съд-Петрич.

Обвиняемият К.К. превел незаконно на 26 ноември 2014 година през ГКПП – Кулата - Промахон в Гърция 12 мъже и жени от Сирия. За извършване на престъплението използвал товарен автомобил  “МАН”, със силистренска регистрация - СС 3034 АК. Наложено му е наказание “Лишаване от свобода ” за срок от 3 години и „Глоба“ в размер на 3000 лева. На основание чл.66 от Наказателния кодекс  се отлага изпълнението на присъдата за затвор за срок от 4 години от влизане в сила на настоящото споразумение. Камионът „МАН” се отнема в полза на държавата.

Осъденият трафикант на бежанци трябва да плати разноски по делото в размер на 80 лева и 658 лева за техническа експертиза в Националния институт по криминалистика и криминология по сметка на Регионална дирекция „Гранична полиция” - Смолян. Определението на съда в Петрич е окончателно.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини