Ще направи ли Борисов правителство с ДПС под натиск на Европа

Ще направи ли Борисов правителство с ДПС под натиск на Европа
снимка : Sophia Photo Agency

Валери Симеонов, който е един от лидерите на Обединените патриоти, в предаването "Още от деня" по БНТ разви идеята за широко правителство на ГЕРБ-БСП-Обединени патриоти. Той призна, че това е лично негова идея, която е още отпреди изборите, и в този момент може да говори и от името на коалицията си.

Той добави, че е споделил идеята си и с лидерите на БСП и на ГЕРБ, като по думите му не са последвали „истерични реакции” от тях.

„Тази коалиция би била в най-голяма степен полезна за България. Още веднъж се обръщам към лидерите на ГЕРБ и БСП да загърбят своето его и да помогнат за осъществим една такава идея. Тогава гарантирам, че управлението ще е стабилно, ще продължи 4 години и ще е полезно за България. Другите хипотези за кабинет не са оптимистични”, подчерта той.

Според запознати, Бойко Борисов е подложен на силен натиск в Малта да не прави правителство с Обединените патриоти. Патриотите са недолюбвани от либералните политически среди в Европа като Меркел, Оланд и т.н. Посочен е бил и партньорът, с който ГЕРБ да направи правителство - а именно ДПС.

Според информацията, Борисов почти се е съгласил и именно това е накарало Патриотите да действат бързо с новото си политическо предложение. За тях допускането на създаване на правителство, в което участва ДПС, е пълен крах и провал във всякакъв смисъл. Без много голям избор, те решават да рискуват и като че ли удрят в десетката!

С тяхното предложение те слагат Борисов в ъгъла и силно го притискат, защото като цяло на хората силно им допада идеята за обединение и загърбване на противоречията.

Лидерът на ГЕРБ най-вероятно ще приеме тази идея, въпреки огромното му желание да стане отново министър-председател и да санира и последната къща в България. Ако той обаче не направи това, рискува да бъде обвинен, че възпроизвежда модела „КОЙ”. Тогава всички политически организации и партии ще се нахвърлят върху него, което ще доведе до неговото сваляне и политическа смърт.

Както знаем, Борисов има почти животински усет за опасност и ще реагира много бързо на създалата се политическа ситуация. Очаква ни интересна втора половина на седмицата.

 Автор: Януш Малчев

 

Коментари

  1. костов
    Много интересно. Някак си прилича на истина..
  2. Пеевски
    Май ще се окажете прав

Напиши коментар:

Въведете кода от картинката!

Още новини