Ще има ли трусове в ГЕРБ в Пиринско?

Ще има ли трусове в ГЕРБ в Пиринско?

Привидно ситуацията в ПП ГЕРБ в Пиринския край се успокои. Особено след решението преди дни на Изпълнителната комисия, която избра нови лидери на областната структура и на общинската организация в Благоевград. Досегашният областен координатор Даниела Савеклиева бе сменена с евродепутата Андрей Новаков. Общинският ръководител Бисер Михайлов, който е областен управител, отстъпи поста си на друг управител – Росица Димитова, която е начело на ВиК-Благоевград.

Новото ръководство ще трябва да спре падението на партията в региона, да обедини и мотивира партийните членове и активисти да работят за по-доброто бъдеще на ГЕРБ в Пиринско. Защото демотивацията на партийния актив пролича отчетливо с резултатите от местните избори – ГЕРБ загуби знакови общини като Благоевград, Банско и Сандански.

Но това няма да е никак лека задача. Защото спокойствието в партийните редици, особено в Благоевград, е само привидно. Някои от знаковите лица на партията в областния център на Пиринско са категорично против начина, по който бе избрано новото ръководство. И тук не става въпрос за неприемане на двамата нови лидери, а за нарушаване на основен принцип в ГЕРБ. „Подобен избор – на общински или на областен лидер, става по предложение на местните структури. В този случай ние бяхме пренебрегнати. Нищо против нямаме срещу Росица Димитрова. Но как тя ще стегне партийните редици, след като ръководи предприятие със стотици работници? Андрей Новаков е млад, амбициозен и способен, но той е евродепутат и има достатъчно задължения като такъв. Кога ще има време да обикаля структурите в региона”, тези въпроси задават членове на ГЕРБ в Благоевград и областта. Те негодуват и от липсата на поемане на отговорност от страна на Бисер Михайлов и Даниела Савеклиева, които трябвало веднага след изборния крах да хвърлят оставките си, а не да чакат Изпълнителната комисия да ги махне от постовете им. Савеклиева дори бе оставена в ръководството, но в качеството на организационен секретар. Точно заради това е имало спорове и напрежение и снощи на провелото се събиране на общинската организация в Благоевград.

Този петък няколко представители на Изпълнителната комисия ще посетят Благоевград, за да представят новите лидери пред партийния актив. Сигурно е, че гербери от местната структура ще искат обяснение от своите ръководители защо никой не е поискал мнението им кой да оглави партията в града и в областта. Те ще питат и защо Даниела Савеклиева на практика остава в ръководството на ГЕРБ, но вече като организационен секретар.

„Не вярваме, че нещо ще се промени на самата среща в Благоевград. Но ще дадем ясен знак какво искаме и че държим да чуват в централата нашата дума. А не да ни налагат лидери, без да се съобразяват с нас. Как да искаме от нашите съпартийци мотивация и работа, когато се нарушават изконни принципи в партията и не се зачита позицията на местните структури?! Очакваме ПРОМЯНА, а не ПОДМЯНА”, категорични са членове на партията. В момента вървят совалки между общинските ръководители на ГЕРБ в Пиринско, които обмислят да искат спешна среща лично с председателя на ГЕРБ - Бойко Борисов, за да го запознаят с проблемите на партията в Пиринския край и да изложат своето виждане за излизане от кризата.

Коментари

    Няма добавени коментари!

Напиши коментар:

Въведете кода от картинката!

Още новини