„Талантино“ разкрива приказни светове пред децата на Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Благоевград е домакин на VI поредно издание на детски театрален фестивал „Талантино“. Началото ще бъде поставено на 25 юни /понеделник/ в Младежки дом. Първото представление в тазгодишното издание е ,,Царицата на Чардаша“ от Имре Калман и ще бъде представена от Ученически театрален състав при СУ „Христо Ясенов“, град Етро Поле  в 16:00 часа.     Официалното откриване на „Талантино“ ще бъде от 19:00 часа, а веднага след това талантите от театрална школа „Ер малък“ към ДТ „Проф. Енчо Халачев“- Благоевград ще представят „Ревизор“ от Н.В. Гогол.

Третият спектакъл е на Арт асоциация „Водолей“, детска театрална школа „Водолей“, които ще играят „Копче за сън“ по Валери Петров. Те ще влязат в роля на 26 юни от 10:00 часа. Вторият ден от фестивала продължава в 11:00 часа с „Бурята“ от Уилям Шекспир представена от Арт асоциация „Водолей“; детска театрална школа „Водолей“. Денят ще продължи отново с тяхно представление-  „Найден“ по „Индже“ от Йордан Йовков. В 14:30 часа те отново ще влязат в роля, но този път съвместно с Театрално-танцов спектакъл. Те ще представят „Гара Калкута“ по Ханок Левин.

„Таласъмът Тропалан“ от Янко Митев излиза на сцената в 16:00 часа, представен от Театрална школа „Талантино“- Бургас. Фестивалният ден ще бъде закрит в 18:30 часа с „Не падайте духом“ от Станислав Стратиев, играно от Театрална школа „Талантино“- Бургас.

На 27 юни театърът започва в 10:0 часа с „Не се гаси туй, що не гасне“- драматизация по български автори, представена от Театрална школа към читалище „Св. Климент Охридски“-град Симитли. В 14:00 часа започва „Женско царство“ от Ст.Л.Костов- актьори без диплома град Правец. Детско юношески театър „Мускетарите“ ЦПЛР- Перник ще представят „Не падай духом“ от Станислав Стратиев.  Последното представление за деня ще бъде на Младежки театър „Приятели“- Пазарджик, които ще играят „Хотел между тоя и ония свят“ от Ерик Емануел Шмит.

„Талантино“ продължава и на 28 и 29 юни, когато театралните почитатели ще могат да гледат „Снежанка и джуджетата“, „Колекционерът“ по романа на Джон Фаулз, „Очите на хората“, представен от Младежки театър „Драмеди“- София. Публиката ще може да види и ,,Домът на Бернарда“- „Очите на Бога“ по Ф.Г.Лорка. 

Специално за зрителите ще бъде представен и уъркшоп с доц. Огнян Спиров- преподавател по актьорско майсторство в ЮЗУ „Неофит Рилски“- Благоевград.

  В последния ден от фестивала театрална школа „Чарли“- Пловдив ще излязат пред благоевградската публика, за да представят „Златоперко“ от Леда Милева. „Не падай духом“ също излиза в последния ден от тазгодишният фестивал „Талантино“. „Герда“ по Андерсен ще се играе от Театрално студио „Смехурко“ от град Банкя.

Молиер с „Училище за жени“ също ще зарадва жителите и гостите на града. Програмата на шестото поредно издание на „Талантино“  завършва с „Объркани“ на театрална школа „Юлий“- София.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини