Бивш кмет на село Бучино пред съда за документна измама

Стоян Ников, снимка: Пиринско.ком
Стоян Ников, снимка: Пиринско.ком

Кметски наместник на благоевградските села Лисия и Бучино застава на подсъдимата скамейка за документно престъпление по програма за социално подпомагане

Районна прокуратура – Благоевград внесе обвинителен акт срещу Стоян Ников, който в качеството си на кметски наместник е извършил документно престъпление. На 25 януари 2016 г. и на 1 февруари 2016 г. той сам съставил списъци на лицата, получили хранителни продукти в Лисия по „Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане на най-нуждаещи се лица“. Той придал на документите вид, че са подписани от Ц. М. и Г. С. и ги представил пред Дирекция „Социално подпомагане“ – Благоевград. По този начин той удостоверил получаването на хранителни продукти от въпросните лица – брашно, спагети, компоти, конфитюр и леща по линия на програмата за подпомагане.

Предстои делото срещу Стоян Ников да продължи в съда.

Ников има вече и една условна присъда, която той получи за присвояване на 2000 лева дарения за изграждане на храм в село Българчево.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини