Иво Димчев представя първия си албум "Скулптури" в Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

След премиера във виенския "Фолкстеатър" и представяне на фестивала „One Dance Week“ през миналата година, Иво Димчев идва и в Благоевград. Той ще представи първия си албум "Скулптури" на 18 май от 21:30 часа в Голямата зала на ДТ "Н.Вапцаров", в рамките на фестивала "Тара-ра-бумбия".

Хореограф и пърформанс артист със световно признание, Иво Димчев става все по-популярен с музиката си, първоначално композирана за различни представления през годините и записана с нов аранжимент. Албумът съдържа 12 парчета, в които оперната школовка на гласа на Димчев среща меланхолията на артисти като Anthony and the Johnstons и електронната музика. "За мен пеенето и творчеството с музика е било винаги орнамент към по-сериозната ми работа като режисьор и хореограф. Драматургията досега е била основна част от работата и експериментирането с различни теми и формати – театрални и сценични. Музиката винаги е освежавала спектаклите ми. Но реших в един момент да изкарам песните от контекста на спектаклите и да разбера дали те могат да съществуват самостоятелно. Оказа се, че се чувстват доста комфортно", споделя артистът.

Билети се предлагат на касата на Драматичен театър „Никола Вапцаров“. Жители и гости на Благоевград ще станат част от един световен спектакъл на изкуството..

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини