Първан Дангов обяви война на крадливите политици

Първан Дангов, снимка: ИлинденПрес
Първан Дангов, снимка: ИлинденПрес

След дълго мълчание бившият кмет на Дупница и общински съветник в града Първан Дангов се завърна в политиката с гръмка пресконференция, на която отправи остри критики към управляващите. Днес той обяви кампания срещу местната власт, залагайки на мотото, с което през 2003 г. спечели кметските избори – „Да си подредим дома“. „В Дупница властват крадливи политици“, заяви Дангов и посочи имената на тези, които според него ограбват дупничани, техните надежди и всичко, до което могат да се докопат, съобщава сайтът kamerton.news.

В Дупница властват крадливи политици“. Това заяви на пресконференция днес бишвшият кмет и общински съветник Първан Дангов. След дълго мълчание той обяви, че започва кампания под надслов „Да си подредим дома“. „Време е в Дупница да стане светло, защото в душите на много хора е тъмно и е тъмно, защото в Дупница властват крадливи политици в лицето на кмета Методи Чимев, на заместник – кмета Красимир Георгиев, в лицето на заместник-кмета Крум Милев, в лицето на председателя на Общинския съвет Емил Гущеров. Крадливи политици в лицето на Ивайло Константинов. Тези хора всеки ден ограбват нас, хората от Дупница, ограбват нашите надежди, ограбват надеждите на децата ни, ограбват, всичко онова, до което могат да се докопат.  Не искам и считам, че нямам право да мълча. В ГЕРБ има и свестни хора, но ако Бойко Борисов знае тези, чиито имена изброих, какво правят, начаса ще ги измете“, заяви Първан Дангов, признавайки, че е емоционален и по характер, но и защото е събрал у себе си много политически гняв.

Той подчерта, че започва кампанията „Да си подредим дома“ с осветляването на проблемите в Дупница и зададе следните въпроси: „Вярно ли е, че общински съветник и бивш кмет дължи на общинското дружество „ВиК-Дупница“ (д-р Пламен Соколов) около 700 лв.? Вярно ли е, че в представените в Общинския съвет лекари работят срещу интересите на общинската болница и затова по някакъв начин се случват нещата в ущърб на бъдещето на тази болница за наша сметка и на наш гръб? Т.е. общинска болница не искаме да има или ако има, ще бъде като кабинет за кучета и котки, защото има интереси откъм конкурентната частна. И по какъв начин, питам вярно ли е, политически и икономически се обичат иначе непримиримите врагове от лекарското съсловие в местния парламент и съветникът Костадин Костадинов? Няма нищо по лошо от това да лъжеш, когато си във властта. Смитам, включително и Костадин Костадинов, за политически лицемер и човек, който излъга на последните избори. Вярно ли е, че същият със своите действия, използвайки правомощията си на общински съветник назначава и уволнява в болницата и защо всички ние да му позволяваме това? Не е ли време да си подредим дома и да изметем боклука? В Общинският съвет всеки със своето представителство иска да си къса от баничката, от залъка на моето дете, от залъка на вашите деца и затова нямам право да мълча“, продължи Първан Дангов. Той коментира, че се надява да го подкрепят хората, на които им пука. Според него обаче в Дупница все още има страх от властта. Независимо че Пламен Галев и Ангел Христов ги няма, страхът у хората не е изчезнал, а начинът на управление в общината не се е променил, смята бившият градоначалник.  

Първан Дангов критикува и липсата на прозрачност в управлението на Методи Чимев и лично неговото поведение на мишкуване спрямо гражданите и медиите. „Откога Чимев не е давал пресконференция? Аз съм бил кмет и журналисти са ме притискали и вбесявали с въпросите си, но никога не съм си позволявал да се скрия, така, както прави сега Методи Чимев, или пък да пратя да отговаря някой от заместниците ми или въобще да замета въпроса и да го хвърля в кофата за боклук“, съвсем точно Първан Дангов описа медийното поведение на Методи Чимев, който „говори“ на медиите само чрез пресцентъра на кметството.

На пресконференцията днес Първан Дангов увери, че е психически здрав и ако някой се съмнява, ще си извади документ от д-р Илка Иванова: „Бях се уморил от политиката. Но мисля, че свише св. Иван Рилски дава сили и ако някой се съмнява за моето психологическо здраве заради всичко това, което казвам, мога да извадя от д-р Илка Иванова документ, че просто нищо ми няма. Понякога тези, които говорят, ги смятат за луди. Нека да се знае, че лудите в политиката, в добрия смисъл, все още ги има“. 

Бившият градоначалник заяви още, че е наясно, че след тази пресконференция срещу него ще бъдат заведени дела за клевета или за обида. По думите му обаче той е свикнал да ги печели. По този повод припомни, че съдебни битки срещу него са загубили Ивайло Константинов и Костадин Костадинов. Единият е платил 1 700 лв. адвокатски хонорари, а от другия чака 1 300 лв. Дангов припомни и за спечелено дело, което група съветници заведоха срещу него заради думите му „частен общински съвет“.

Знам, че ще ми бъдат заведени дела.  Ще се радвам обаче чрез вас онези, чиито имена споменах , по някакъв начин да излязат на светло и да започнат да говорят. А не, както сега, да си живуркат и мишкуват на тъмно. Време е да си подредим дома и да изметем боклука. Приемете, че ще бъда черната котка, която ще пресече пътя на крадливите политици“, заключи Първан Дангов.

Припомняме, че с мото “Да си подредим дома“ Първан Дангов спечели кметските избори през 2003 година като кандидат на БСП. Днес той обясни, че от 2011 година не е член на червената партия, въпреки че я припознава като своя. Причината е, че като независим кандидат за общински съветник е служебно изхвърлен от редиците на БСП за една година. През 2013 г. е подал заявление за членство, но процедурата не е придвижена от местното партийно ръководство. Дангов обясни това във връзка с въпрос за слухове, че той ще бъде кандидатът на БСП за кмет на следващите местни избори. По същия повод той за пореден път критикува своите, че не се знае в момента дали са опозиция или са управляващи. Първан Дангов визира пасивното поведение на общинските съветници в местния парламент.

Източник: Материалът е взет назаем от сайта kamerton.news

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини