Илиан Георгиев: Бизнесът има моята подкрепа, ще бъда в диалог с всеки предприемач

Илиан Георгиев: Бизнесът има моята подкрепа, ще бъда в диалог с всеки предприемач

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ Илиан Георгиев обсъди проблемите на бизнеса с председателя на Стопанската камара в Благоевградска област инж. Иван Вълков.

Двамата говориха за предизвикателствата, с които се сблъсква бизнесът в региона и очертаха идеи как законодателството да  бъде в помощ на предприемачеството. Акцентите бяха как да се намали бюрократичната тежест, която виси над малките и средни предприятия и пречи на развитието им, както и все по-острият дефицит на квалифицирани кадри.

„Гръбнакът на икономиката са работещите хора, включително и в сферата на индустрията. Липсата на подготвени инженерни кадри спира развитието на технологичните бизнеси с висока добавена стойност. Нужни са законодателни реформи в средното и висшето образование, както и създаването на повече технологични и инженерни кадри и дисциплини за нуждите на пазара“, коментира Илиан Георгиев.

Според него отварянето на българския трудов пазар към трети страни е временно решение и усилията трябва да бъдат в посока създаване на кадри, които да намират реализация в Благоевград и да остават тук да живеят.

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ подчерта, че е важно да се  подкрепят професионалните гимназии, а университетите да се насърчават да разкриват технологични специалности.

Илиан Георгиев и инж. Иван Вълков обсъдиха и най-важната тема за Благоевград – изграждането на индустриална зона, в която действащите предприятия да могат да се развиват и разширяват, а държавата да създаде техническата инфраструктура, за да може бизнесът да бъде улеснен и насърчен.

„Бизнесът очаква от държавата добро и гъвкаво законодателство, развитие на електронните услуги и дигитализация. Само по такъв начин ще се стимулира икономиката“, беше категоричен Георгиев.

Той пое ангажимент, ако бъде избран за народен представител, да работи за подобряване на бизнес средата в Югозападния регион и да е в диалог с всеки предприемач, както и с ръководството на Регионалната стопанска камара.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини