Гамишев: Борисов не ми е звънял, сам реших да подам оставка

Снимка: OFFNews.bg
Снимка: OFFNews.bg

"Сам взех решение да подам оставката си. Говорих с Цветан Цветанов и го убедих, че е по-добре така". Това каза Димитър Гамишев, който днес депозира оставката си като депутат от групата на ГЕРБ, съобщава OFF News.bg.

На въпрос дали премиерът Бойко Борисов му се е обадил лично преди да вземе решението за оставката, Гамишев отговори, че никой не му е звънял. Той коментира и информацията, че е извършвал данъчни злоупотреби и е продал фирмата си на малоимотно лице. 

"Когато беше прехвърлена, фирмата ми нямаше задължения. Нямаше никакви задължения, можете да видите от справката. Имаше купувач - човек, който се е интересувал от фирмата и я е купил. Този човек нито е циганин, нито е малоимотен. По каква причина е купил и други фирми мен не ме интересува", коментира Гамишев.

По думите му това е станало преди 2 години и въпросът е защо тази тема се повдига сега. "Това се говореше и по времето, когато бях кандидат за народен представител. Ако аз съм направил нещо като народен представител и съм злоупотребил с
влияние - добре. Друго е гражданинът Гамишев и има институции, които могат да го следят. Нека всичко по
проверката на НАП да мине, да излезе наяве какво се е случило", обясни той и добави, че още при продажбата се е допитал до адвокати и консултанти.

Гамишев подчерта, че засега остава лидер на а общинската организация на ГЕРБ в Гоце Делчев. По-рано днес обаче зам.-председателят на партията Цветан Цветанов обясни, че в момента текат отчетно-изборни събрания и ръководството на партията няма да подкрепи Гамишев за преизбиране. 

Източник: OFF News.bg

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини