173 инженери и учители се дипломираха в ЮЗУ

Снимки: ЮЗУ
Снимки: ЮЗУ

На тържествена церемония в Аулата на Югозападния университет „Неофит Рилски“ 173-ма бакалаври и магистри от втория випуск на Техническия факултет получиха дипломите си за завършено висше образование.

Деканът на факултета доц. д-р инж. Иванка Георгиева откри тържеството и поздрави абсолвентите завършващи специалностите „Електроника“, „Комуникационна техника и технологии“,„Компютърни системи и технологии“, „Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия“, „Педагогика на обучението по технологии и предприемачество“ и „Кариерно развитие и предприемачество“.

„Ден като този ще влезе не само във вашите професионални биографии, този ден е важен и за Техническия факултет, защото днес представяме 173-ма обучени инженери и учители с фундаментално значение за технологичното развитие на страната ни. Този ден е важен и защото сред вас са тези, които мечтаят да изградят модерна и  високотехнологична България, които виждат себе си като създатели на нови технологии, машини, уреди, системи, като мениджъри на успешни екипи и фирми, като учители по нови технологии“, каза в словото си към абсолвентите, доц. д-р инж. Иванка Георгиева.

„Искам да се наложите като знаещи и можещи инженери и учители, което означава, че ние преподавателите в Техническия факултет сме ви дали необходимите знания и умения,показали сме ви формулите за взимане на правилните решения. Нека високият професионализъм и почетно поведение красят предстоящата ви професионална реализация“, каза още доц. д-р инж. Георгиева.

Приветствие към дипломантите от името на ректора – доц. д-р Борислав Юруков, произнесе зам.-ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д-р Георги Апостолов. Той връчи дипломите на отличниците и им пожела да продължат да мечтаят, да се борят и да постигат нови и още по-големи успехи.

По традиция отличниците получиха и плакет на Югозападния университет. Първенец на випуск 2017 е Методи Попстоилов, завършващ специалност „Компютърни системи и технологии“ с успех 5.98 от семестриалните изпити и 6.00 от държавните изпити. Сред отличниците, които получиха плакет са и Ивона Расийска, Емил Стоянчев, Светлин Христов, Радослав Анастасов и др.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини