Приключенски клуб разкрива тайните на природата в Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Нов „Приключенски клуб“ към Център за личностно и творческо развитие отваря врати в Благоевград. Той е насочен към всички деца, които искат да се докоснат и опознаят красивата природа. Възпитаниците на школата ще имат възможност да практикуват всички видове и форми на туристическата практика, като походи, разходки, излети, екскурзии, зелени училища, морски лагери, пещерно дело, ориентиране, алпинизъм и други. Чрез участието си в дейността на "Приключенски клуб",  всеки ученик ще открива и запазва природните хубости, културните ценности, исторически и археологически забележителности и ще разпространява познанията си за тях. Новооткритият „Приключенски клуб“, с ръководител Владимир Стоянов.

На 28 март Център за личностно и творческо развитие, с помощта на кариерни консултанти, организира и  „Панорама на университетите“. Тя ще се състои на 11.00 часа до 16.30 часа  във фоайето на зала „22-ри септември” – Благоевград. Участие в панорамата ще вземат представители на 13 университета от страната. Целта е студентите от Благоевград и техните родители да получат информация за специалностите и реда за кандидатстване в различни висши учебни заведения.

В събитието се включват Американски университет в България, Висше транспортно училище „Тодор Каблешков”, София, Военна академия „Георги Стойков Раковски”, София, Лесотехнически университет, София, Медицински университет, Плевен, Национална спортна академия „Васил Левски”, София; Нов български университет, София;  Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, Свищов; Тракийски университет – Стара Загора; Университет за национално и световно стопанство, София; Университет по хранителни технологии, Пловдив; Химикотехнологичен и металургичен университет, гр.София и Югозападен университет „Неофит Рилски”. 

ЦЛТРДБ ще отбележи  и Международния ден на театъра с   представления, които ще бъдат представени под надслов „Детето актьор празнува“. Участие в програмата ще вземат представители ДЮТ „Щурчо“ с ръководител Юлия Дживджорска.

    Началото е от 14:00 часа на 26 март с  „Театрална работилница”, зала „Св. Лука” в кв. Вароша. На 27 март денят започва с посещение на Куклен театър Благоевград. В същия ден от 17:00 часа ще бъде представено “Кучето, което не можеше да лае”, зала „Св.Лука” в кв.Вароша ”.  На 28 март от 14:00 часа ще се проведе открит урок- репетиция на ”Тартюф” по  Молиер взала „Св.Лука”, кв. Вароша”. На 29 март от 17:00 часа ЦЛТРДБ ще представят приказка за „Правдата и Кривдата” в зала „Св.Лука”, кв.Вароша“. На 30 март от 17:00 часа -  „Зрънце по зрънце”, народна приказка, зала „Св.Лука”, кв.Вароша“, а от  19:00часа- посещение на спектакъл в Драматичен театър  „Н.Вапцаров”, Благоевград.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини