В дъщерята на Скрипал са намерени следите от фаталния «Новичок»

В дъщерята на Скрипал са намерени следите от  фаталния «Новичок»

Веществото, с което е бил отровен бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал, се е намирало в чантата на неговата дъщеря, съобщи Telegraph, позовавайки на източник от службите за сигурност.

По думите на източника веществото е било пропито в някаква вещ на жената - дреха или козметика, която тя е разопаковала у дома.

По-рано ученият Уил Мирзаянов, който е участвал в създаването на химически отровното вещество с нервно-паралитично действие «Новичок», използвано при отравянето на Скрипал, заяви, че веществото би могло да бъде получено и направено в различни страни ,независмо, че то се е произвеждало само в СССР и Русия.

По негови думи британските следователи могат да определят типа вещество, с което бе отровен Скрипал с вероятност 96%. Въпреки всичко Мирзаянов обвини Русия,че е участвала в този инцидент.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини