Ортопеди преглеждат безплатно в Симитли

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Инициатива за безплатни ортопедични прегледи организират община Симитли и Сдружение „Национален алианс за интеграция и политики за здраве и активен живот след ампутации и протезиране”. Помощ на възрастните хора ще окажат специалисти от Националния център за протезиране и рехабилитация в Горна баня. Прегледите и консултациите имат за цел да помогнат на възрастните хора да преодолеят ортопедични проблеми, ако имат такива.

„Приоритет за нас са хората в нужда и тези, които са ограничени в достъпа си до подобни услуги. Практиката на алианса показва, че в малките селища има и много пациенти с ампутирани крайници, които от години не са излизали от домовете си, защото са на легло и са изцяло зависими от близките си. Сред тях се срещат и самотни хора, които са още по-безпомощни. В помощ на хората, които не могат да се придвижат до мястото за прегледите, се назначава екип, който посещава домовете им и оказва необходимата услуга“, обясни Иван Иванов от сдружението. Той изтъкна, че акцията е благодарение на ръководството на община Симитли.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини