Младите „Бански старчета” с престижна награда от Русе

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Община Русе и Общински детски център за култура и изкуство в града удостои с най-голямата награда „Гран при“ Младежката формация на група „Бански старчета”, с ръководител Атанас Янчовичин. Председател на журито бе ректорът на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив – проф. Милчо Василев.

Наградата бе връчена за изключително представяне на талантливите младежи от Б Банско в XI национален конкурс за изпълнители на народна музика „Дунавски славей“.

Фестивалът за фолклорна музика събира най-добрите инструменталисти, гайдари, кавалджии и гадулари от всички музикални училища в страната и създава уникална фолклорна атмосфера за всеки, който се потапя в ритмите му.

Младите изпълнители от „Бански старчета” продължават да печелят почитатели на банския фолклор от страната и чужбина.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини