Представиха Сандански като бизнес локация пред предприемачи в Индия

Снимка: Пресцентър, архив
Снимка: Пресцентър, архив

Югозападна България и в частност проектът за обособяване на индустриална зона при Сандански бе представен пред една от най-големите компании в Индия за производство на кожени обувки и дрехи. Това стана по време на среща на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев с Пуран Давар, председател на „Dawar Footwear Industries“ и регионален председател на Съвета за износ на кожи на Индия, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката.

Предприятието е най-голямото в Индия в този отрасъл и произвежда продукти за някои от световните марки в модата като United Colorsof Benetton, Bugatti, Lumberjack, Clarks, Geox, Levi's и др. 

Двамата са разговаряли за възможностите за реализиране на инвестиция от индийската компания в нашата страна и за разкриването на тяхно производство в България. По време на срещата зам.-министър Манолев е акцентирал, че България има традиции в производството на кожени дрехи и обувки и може да предложи редица предимства при дадена инвестиция.

„Атрактивни за вас биха били локации, които да дадат достъп до единния европейски пазар и същевременно удобни за внос и износ на суровини към трети страни“, посочи икономическият заместник-министър и представи потенциални локации в Югозападна България. Основно предимство на региона е възможността да се използва не само за въздушен и пътен експорт към Европа и трети страни, но и близостта до солунското пристанище.

Заместник-министър Манолев покани и представители на компанията да посетят нашата страна и да огледат възможни локации за техния бизнес. Логично е индийски компании да търсят възможност за по-лесен достъп до единния европейски пазар, като се има предвид и че индийският кожарски отрасъл осигурява 13% от световното производство на кожи.

Същевременно, индустрията се нарежда на второ място в света по производство на кожени обувки и облекла, осигурявайки 9.6% от световното производство на обувни изделия. През 2016 г. размерът на индустрията е достигнал 17.85 млрд. щ.д., от които износът е бил в размер на 5.85 млрд.щ.д., а вътрешното потребление е достигнало 12 млрд. щ.д.

Зам.-министър Манолев е на посещение в Индия за участие в Осемнадесетата сесия на българо-индийската междуправителствена Смесена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. В програмата му са включени срещи в министерствата на търговията и на информационните технологии, с ръководството на най-голямата бизнес организация в Индия, с потенциални инвеститори и др., предадоха от икономическото ведомство.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини