Преподавател от Сорбоната изнася лекция в ЮЗУ

Снимка: ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ

На 26 февруари 2018 г. (понеделник) в Югозападния университет „Неофит Рилски“ще гостува Жан-Касиен БИЛИЕ, френски философ и преподавател в Сорбоната и в Сианс По, Париж. Той ще изнесе лекция на тема „Аморални ли са границите?“. Срещата на френския философ със студенти и преподаватели ще се проведе в зала 114, Учебен корпус 1 от 14:00 ч.

Този дебат с теоретичен аспект е в отговор на последните мигрантски кризи, носещи многочислени човешки драми, но също така и силно напрежение между привържениците на строгия контрол на имигрантите и тези, поддържащи мнението, че на тях трябва да се окаже гостоприемство. Лекторът ще се опита да покаже, че значението на последните извършени проучвания и дебати, свързани с етиката на имиграцията, се съдържа именно в това, да се представи богатият спектър от други възможности между двете крайни решения, а именно, радикално затваряне или отваряне на достъпа без ограничения. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини