4 км опашка на ГКПП-Кулата заради технически проблем в системата

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Технически проблем в системата "Граничен контрол" затруднява работата на граничните власти на ГКПП-Кулата. В момента колоната от товарни автомобили е около 4 километра, съобщиха от Национална дирекция "Гранична полиция". 

От сутринта трафикът в посока Гърция е изключително интензивен. Причината е, че вчерашният ден в южната ни съседка е бил почивен, превозвачите не са пътували и са поели курсовете днес. 

"Днес от сутринта трафикът на ГКПП-Кулата е натоварен. Само през нощта са обработени документите на близо 700 товарни автомобила, пътуващи за Гърция. За сравнение при по-спокойни дежурства за една нощ се обработват около 1000 камиона", даде пример Лора Любенова, говорител на Гранична полиция. 

В момента има проблем на граничните пунктове и в автоматичната система "Граничен контрол", който също затруднява работата на граничните власти и е причина за образуването на колони от чакащи автомобили. 

"Работи се по отстраняване на проблема. Шофьорите обаче трябва да проявят разбиране и търпение", призова Лора Любенова. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини