АУБ подкрепи студентското парти, срещу което ВМРО внесе сигнал

АУБ подкрепи студентското парти, срещу което ВМРО внесе сигнал

Студентското парти, което ще се проведе на 20 февруари, има за цел да възпитава у младите хора толерантност и подкрепа към различията. Така ръководството на АУБ коментира събитието, което по-рано днес ВМРО определи като "сборище на лица с нетрадиционна сексуална ориентация". Общинската партийна организация внесе сигнал до кмета Атанас Камбитов с настояване да спре планираното мероприятие, което определи като провокативно.

 "Сборището на тези хора е организирано от т.н. „ЛГБТ“. Тази проява е явно предизвикателство срещу християнските ценности, човешкия морал и етика на нормалните хора в Благоевград", коментира общинският лидер на ВМРО - Станимир Радулов.

Още по темата тукhttps://ilindenpres.bg/8826-dzhendur-parti-v-blagoevgrad-raztrevozhi-vmro-vnesoha-signal-do-kmeta/

"Нашата роля като образователна институция е да възпитаваме младите хора в демократични и социални ценности, присъщи на нашето съвремие и да изграждаме у тях дух на толерантност и подкрепа към различнията. Като дом на студенти от над 40 държави, различни като култури, етноси, религия и раса, Американският университет има отговорността да мотивира и гради всекидневно взаимно зачитане и уважение между всички свои студенти, независимо от техния произход, култура, полово самоопределение и всякакви други фактори, които внасят различност", обявиха от ръководството на АУБ.

"За нас, като образователна институция, е от ключово значение да мотивираме нашите възпитаници да бъдат социално ангажирани към значимите „горещи“ теми, които възникват в общественото пространство. Затова подкрепяме тяхната инициативност и желание да сложат пръст на пулса на времето и да обсъждат наболелите проблеми, а не да ги игнорират", подчертаха от университета.  

  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини