Винената партия закри Трифоновите празници с веселба и вино

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Винената партия закри днес Трифоновите празници с веселба и вино на корем. Симпатизантите на уникалната организация се събраха преди обяд в лозовите масиви край село Черниче, където проведоха ритуала по зарязването на лозята. Те пожелаха на всички стопани голям берекет през тази година, за да може в късна есен да напълнят бъчвите с много грозде и да направят чуден гроздов еликсир. Веселбата обаче продължи в заведение в селото заради дъжда, който се лееше. „Дано ни върви по вода тази година и в живота, и на полето, да има здраве и берекет. Ние празнуваме Трифонови 0празници от 1 до 14 февруари. През тези дни почитаме нашия любим светец Трифон Зарезан. Пийваме с мярка от напитката на боговете. Вино щом се лее, 100 години се живее”, заяви лидерът Иван Лулейски, който над 21 години оглавява Винената партия.

В заведението той и съратниците му пък изнесоха рецитал, посветен на виното и любовта. Повечето припомниха ценни съвети, факти и мъдрости от четирите книги, които организацията написа и издаде през годините. Те представиха пред своите гости последната си книга „От лозето до трапезата", която издадоха преди 4 години. Девизът на Винената партия е „Чрез виното да забравим злото”. Членовете на най-пивката партия го спазиха за пореден път и се отдадоха на веселие, танци и песни в последния ден от Трифоновите  празници. „Вечерта пък ще почетем и Деня на любовта”, разкриха с усмивка празнуващите.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини