Джендър парти в Благоевград разтревожи ВМРО, внесоха сигнал до кмета

Admin 14 Февруари 2018 11:37 Региона 2
Джендър парти в Благоевград разтревожи ВМРО, внесоха сигнал до кмета
Афишът на предстоящото събитие, което разтревожи ВМРО

Предстоящо събиране на лица с нетрадиционна и различна сексуална ориентация в Благоевград разтревожи общинската организация на ВМРО в областния център, която внесе сигнал до кмета Атанас Камбитов.

"В публичното пространство излезе информация относно предстоящо събиране на лица с нетрадиционна и различна сексуална ориентация (лесбо- гей- би- транс сексуални лица). Сборището на тези хора се предвижда да бъде на 20 февруари в  Благоевград, на ул. „Скаптопара“ №1 и е организирано от т.н. „ЛГБТ“", се казва в сигнала на ВМРО.

"ВМРО винаги е била стожер на българщината и радетел на християнските ни ценности и добродетели. Затова категорично се противопоставяме на това мероприятие. За нас всяка групова публична проява на тези лица на обществени места е крайно недопустима и провокативна срещу цялата общественост на Благоевград и региона. Тази проява е явно предизвикателство срещу християнските ценности, човешкия морал и етика на нормалните хора в Благоевград", коментираха общинският лидер Станимир Радулов и народният представител от Пиринско - Атанас Стоянов, който е заместник-председател на ВМРО-БНД. 

Според него, днес, когато общественото внимание е насочено срещу приемането на Истанбулската конвенция и нейните „джендър“ послания, подобни прояви са в разрез с обществения и граждански мир в областния център на Пиринска Македония. 

"Тази  антиобществена инициатива е в разрез и с християнските ни традиции и човешки норми, която се превръща в предпоставка за нарушаване на обществения ред и спокойствието на гражданите", убедени са във ВМРО. 

Воеводите се притесняват, че предстоящата сбирка на лица с нетрадиционна сексуална ориентация може да предизвика обществена реакция и това да доведе до ескалиране на напрежението.

ВМРО призовава градоначалника да забрани "това мероприятие като вредно и опасно, в името на сигурността и спокойствието на благоевградчани". 

Коментари
  1. Джендър
    Има грешка в дописката! Иде реч за зала \"Скаптопара\" 1, а не за улицата. И това е въпрос, който е към кампуса, не към ръководството на общината.
  2. Джендър
    Има грешка в дописката! Иде реч за зала \"Скаптопара\" 1, а не за улицата. И това е въпрос, който е към кампуса, не към ръководството на общината.
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини