Молдова пред разпад?!

снимка :  Алексей Дружинин/ТАСС
снимка : Алексей Дружинин/ТАСС

Президентът на Молдова Игор Додон разпореди свикване на Висшия Съвет по безопасност, за да се обсъди и изработи позиция по действия, «насочени срещу суверенитета, независимостта и териториалната цялост на страната » . За това той пише в своя фейсбук.

«В течение на месеца, представители на ред населени пункта в Република Молдова бяха  извършени действия против държавата с антиконституционен характер», — написа Додон.

По негови думи , става въпрос за така наречените декларации, подписани от местни избранници от разни населени места, които «си поставят пред себе си целта да присъединят Република Молдова към съседната държава Румъния. ».

Той отбелязва ,че вчера е извършен акт на вандализъм – направен е опит да се запали държавния флаг ,който е бил вътре в Триумфалната Арка на площада на Великото национално събрания».

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини