Туризмът в Банско и Разлог закъса за персонал

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Зимният сезон е в разгара си, но туристическият бранш в Банско и Разлог търси спешно работна ръка. В Бюрото по труда към 15 декември са заявени над 350 свободни позиции. Най-много се търсят сервигтори – 109, както и 76 камериерки, 50 бармани, 36 готвачи, 31 администратори на хотели. Хотелски комплекс иска да наеме управител, който да е с висше образование, по едно свободно място има за салонен управител, за главен готвач и за аниматор. Има работа за трима масажисти, 7 чистачи, 11 миячи на съдове, 8 помощник готвачи, 5 работници в кухнята, 10 ски учители. 

Проблем са ниските заплати, но на този етап няма как да се увеличат възнагражденията, тъй като цените на услугите са ниски. Много работодатели осигуряват и социален пакет за персонала си – безплатни нощувки, храна и транспорт или само част от тези придобивки, според своите възможности.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини