Концерт в подкрепа на болна студентка

Концерт в подкрепа на болна студентка

Благотворителен рождественски концерт ще се проведе тази събота от 18:00 часа в читалището в Симитли. В духа на празника благодетелите от Фондация "Мисия без граници" са подготвили много поучителни истории и песни. Целта на благородното събитие е да се наберат финансови средства за младата студентка Невсе Арнауд, която е родена и израснала в град Гоце Делчев. От няколко години Неси, придружена от баща си, живее в Благоевград с една едничка цел – да завърши своето висше образование.

Диагнозата й „Детска церебрална парализа” е поставена, когато е на 2 години. След консултация с руския лекар Александър Назаркин Невсе получава лъч надежда, че след операция ще може да ходи сама. Но методът на лечение не се практикува в България и единственият вариант за Невсе е да замине за сръбския град Чуприя в хирургичната клиника „Медикус“, където периодично ходи екип руски лекари, които го практикуват. Сумата, която е необходима за лечението на студентката, е 10 000 лв., в която са включени разходите по заминаването и самата операция.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини