Укрепиха диги и мостове заради проливните дъждове в Разлог

Снимка илюстративна, източник: МВР
Снимка илюстративна, източник: МВР

Община Разлог мобилизира всички налични сили и техника, за да не допусне наводнения и разливи в резултат на силния дъжд, който не спира часове наред.

Тази сутрин река Глазне създаде проблеми в района на село Баня. Придошлите и буйни води скъсаха дига и това наложи да се реагира веднага, за да не се стигне до заливане на пътя между селото и общинския център Разлог.

„Справихме се до обяд с кризисната ситуация. Общината организира бързо необходимите дейности, тук бе и директорът на РС ПБЗН в Пиринския край – комисар Георги Пармаков. Вече всичко е наред”, каза кметът на Баня – Мария Юрганчева.

Реката е заляла част от пътя, както и полски терени. Няма обаче аводнени къщи и пострадали хора. 

Градоначалникът Красимир Герчев, увери, че обстановката към момента е напълно спокойна. Укрепена е скъсаната дига, както и други диги по теченията на реките Глазне и Пихла. Същото е направено и с моста към местността Варвара. „Дежурни екипи следят денонощно нивата на всички водоизточници на територията на общината. Оперативен щаб координира дейностите. Няма проблем с преминаването по пътя за Велинград. Преди време почистихве всички речни корита”, каза Красимир Герчев.     

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини