Румънски учители на урок за Неофит Рилски в Банско

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Румънски учители, представители на Асоциация "Свобода за образованието, културата и спорта", посетиха Средно училище "Неофит Рилски" в Банско. Те разгледаха материално-техническата база и се запознаха с учебния процес. Гостите бяха посрещнати от директора на учебното заведение Елеонора Барякова, която им разказа историята на училището, което наскоро чества своята 170-годишнина. Чужденците проявиха интерес и към патрона на училището – Неофит Рилски.

Директорката Барякова разкри на румънските учители приоритетите в учебно-възпитателния процес и извънкласната дейност. Румънските й колеги питаха за българската образователна система, за работата с деца със специални образователни потребности и с деца в риск. Гостите от северната ни съседка, които имат богат опит от участието си в редица международни проекти, влязоха в различни учебни часове, срещнаха се с учители и ученици и обмениха добри практики. Те си тръгнаха впечатлени от видяното и отправиха покана към домакините за връщане на визитата.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини