Укрепват свлачище над път между петрички села

Снимка: БГ НЕС, архив
Снимка: БГ НЕС, архив

Най-сетне бяха осигурени необходимите финансови средства за укрепването на опасно свлачище над път между две петрички села. Сумата от 262 824 лева бе одобрена с решение на Министерски съвет. С тези пари ще се укрепи свлачищен участък по общинския път между селата Кърналово, Дреново и Яково.

Проблемът с подкопаването на шосето започна още през месец юни миналата година, когато  40 метра свлачище рухна и откъсна около метър и половина от този път в планина Огражден. Свлачището се активира на остър завой в местността Равнако. Предпазната мантинела на пътя също падна в близкото дере. Тогава община Петрич предприе своевременни действия за обезопасяване на участъка за недопускането на произшествия. Веднага беше подготвен проект, с който се кандидатства за финансиране с цел трайно решаване на проблема. Сега вече парите са осигурени и няма проблем да се укрепи въпросния участък. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини