Саудитска Арабия нанесе въздушни удари в Йемен

снимка :  REUTERS
снимка : REUTERS

Дубай (Ройтерс) - Въздушен удар от водената от Саудитска Арабия военна коалиция, доведе до  26 души убити в хотел и прилежащ пазар в северната част на провинция Саада в Йемен, съобщи Ройтерс.
Атаката, удари района Сахар и обширна територия, на границата, със Саудитска Арабия.

Коалицията, воден от Саудитска Арабия, започна серия от въздушни удари срещу въоръженото движение на Хуситите, което управлява района Саада и вече контролира голяма част от страната.

 2-годишната война все още не е постигнала целта си да възстанови властта на международно признатото правителство, и конфликтът е отприщил една от най-тежките хуманитарни кризи в света. Официално до момента са убити 10 000 души.

Саудитска Арабия и нейните съюзници, които получават логистична и разузнавателна помощ от Съединените щати за тяхната кампания, обвиняват Хуситите , че са подкрепяни от Иран.

Групировката "Хусити" отрича тези обвинения и заявява, че води национално освободителна война срещу външни агресори, които са обвързани със Запада.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини