Режат лентата на санирано училище в Разлог

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог

В срок приключи ремонтът на СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви” в Разлог. Официалната церемония по рязането на лентата ще е на 24 октомври от 12,00 часа в двора на учебното заведение. Изпълненият в срок проект е за повишаване на енергийната ефективност с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. Училището е било санирано през 2004–2005 г. с топлоизолационен материал с дебелина 4 см. Но за да отговарят на съвременните изисквания за енергийна ефективност, стиропорът трябва да е с дебелина 10 см. „Това се налага, за да гарантираме на учениците и преподавателите комфортна учебна среда и да им спестим нудобството от ниските температури в сградите и дървените ваканции”, заяви кметът на община Разлог – Красимир Герчев. Той увери, че ремонтът е качествен, всеки ден работата на строителите се инспектира от общински специалисти.

Санирана е не само учебната сграда, но и физкултурният салон, и столовата. След ремонта в това училище само за година ще се направят икономии за 64 800 лева, ще са много по-малко и вредните емисии във въздуха. Там са монтирани 40 слънчеви колектора, с които ще се осигурява 40% от топлата вода за басейна. Подменени са прозорците и вратите със система от PVC-профил и стъклопакет, направено е топлинно изолиране на покрива и на пода, подменена е отоплителната инсталация. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини