1000 лв. глоба за некатегоризиран апартамент в хотел край Разлог

Снимка: Vesti.bg
Снимка: Vesti.bg

Апартамент без категория в туристически комплекс край Разлог донесе глоба от 1000 лева на собственика на обекта. Решението е на съда, който намали с 200 лева размера на санкцията в издаденото наказателно постановление от Комисията за защита на потребителите.

Проверката е извършена на 27 септември миналата година. Установено е, че хотелът има удостоверение за четири звезди с капацитет 127 апартамента с 428 легла. На гърба на издаденото удостоверение за категоризация на туристическия комплекс имало посочен списък с номерата на категоризираните апартаменти, в които дружеството може да извършва туристическа дейност и да настанява гости на комплекса. На рецепцията се водел регистър на настанените гости в комплекса. Точно от този регистър е установено, че туристи са настанявани в апартамент, който не бил включен в списъка на категоризираните апартаменти.

Без значение в случая е обстоятелството поради какви причини не е приключила процедурата за категоризиране. Решението подлежи на обжалване пред Административен съд-Благоевград в 14-дневен срок. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини