Условна присъда за мъж от Лешко, държал у дома цигари без бандерол

Условна присъда за мъж от Лешко, държал у дома цигари без бандерол

По споразумение с Районна прокуратура – Благоевград е наложено наказание за незаконно държане на цигари без бандерол и отглеждане на коноп.

На 26.07.2017 г., в къща в с. Лешко, подсъдимият Т.Д. държал стоки без български акцизен бандерол – 1 940 кутии цигари марка „York“ и 500 кутии цигари марка „Benston“. Общата им стойност възлиза на 17 385 лв. Наред с това, в дворно място той незаконно отглеждал два броя растения от рода на конопа със съдържание на активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол. Нето тегло на отделените листа и съцветия е 165 грама, което съгласно ПМС за определяне на цени на наркотични вещества по тарифа за нуждите на съдопроизводството се оценява на 660 лв.

Т.Д. се е признал за виновен и е сключил споразумение с Районна прокуратура – Благоевград, което съдът е одобрил.

За извършените от него престъпления на подсъдимия е наложено едно общо най – тежко наказание - две години „лишаване от свобода“ с изпитателен четиригодишен срок и глоба в размер на пет хиляди лева.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини