Експлозия на метростанция Парсънс Грийн в Лондон

снимка : BBC
снимка : BBC

В Лондон, в метрото е имало експлозия, предаде Ройтерс. Взривът е станал в един от влаковете на метрото и има пострадали хора. С разследването на инцидента се е заело лондонското звено за борба с тероризма, а районът е отцепен.

Министър-председателят Tереза Мей нарече инцидента „терористичен акт“. Съобщава се за 18 пострадали, които са закарани в болница.

От лондонската полиция предупредиха, че полицейското присъствие в града ще бъде засилено през целия ден, особено в транспортната мрежа:

По-рано от полицията потвърдиха само, че разследват „инцидент“ в метрото, информира Би Би Си (BBC). Сигнал за него е получен в 8.20 ч. местно време.

Според таблоида „Сън“ (The Sun) на мястото в Южен Лондон веднага са пристигнали екипи на спешна помощ и пожарната.

Според изданието има ранени хора, които са получили изгаряния по лицето, a мнозина са напуснали района около станция „Парсънс грийн“ във Фулъм с писъци.

Българското посолство в Лондон е отправило запитване към местните власти за пострадали български граждани при инцидента в станцията „Парсънс Грийн” в британската столица от тази сутрин, съобщиха от МВнР. Към този момент полицейските власти не съобщават допълнителни детайли за инцидента.

Към 12 ч. българско време няма информация за жертви при инцидента.

Желаещите да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефони на посолството в Лондон: + 442075813144 и + 442075849400

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини