Откупът за Адриан: Събота вечер, 600 бона в сак, оставен на "Тракия"

Снимка: БГ НЕС, архив
Снимка: БГ НЕС, архив

Откупът за Адриан Златков е бил 600 000 лева. Това е сумата, който бащата на отвлечения младеж платил след едноседмични преговори с похитителите, съобщава "24 часа". В събота вечерта Тони Златков се качил на една от колите си и хвърлил парите в черен сак на магистрала "Тракия". Полицията не присъствала на предаването на откупа. 

През целия път Златков-старши бил напътстван с sms-и, а на няколко пъти похитителите сменяли посоката на движение, пише "24 часа".

Адриан бе освободен в неделя вечерта, когато случайни хора го откриха в района на Горубляне. Те го завели в близката бензиностанция, откъдето той се обадил на родителите си, за да ги успокои, че е жив и здрав.

Младият мъж бе отвлечен на 30 август на метри от дома си. Похитителите инсценирали полицейска проверка, за да убедят Адриан да слезе от колата и да ги последва.

Златков-старши е водил повече от седмица преговори с похитителите за сумата за откупа на сина си. Те се свързали с него чрез sms на втория ден от отвличането и поискали 3 млн. лв. След преговори бащата се разбрал да плати 600 000 лв. за свободата на сина си, макар по-рано да бе съобщено, че сумата е 1 млн. лв. Уведомил полицията, но изрично настоял тя да не се намесва при предаването на парите.

През цялото време похитителите държали в напрежение родителите на Адриан и не дали нито едно доказателство, че той е жив. Тони Златков няколко пъти поискал това, но получавал отказ с мотива, че това може да издаде местоположението на похитения. Всеки sms мъжът получавал от различен телефон с предплатена карта.

Похитителите ползвали номера на трите мобилни оператора. Те били регистрирани на роми от цялата страна. Предполага се, че картите са закупени от столичния битак, където се продават за по 10 лв. Пред разследващите Тони Златков разказал, че няма врагове, нито е получавал заплахи или закани.

Адриан бе разпитан вчера от разследващи в дома си - за да не бъде натоварван психически. Младежът обяснил, че не е видял лицата на похитителите си, които през цялото време били с маски. Не успял да каже и детайли за мястото, в което бил държан в плен. Посочил обаче, че нито веднъж не е бил тормозен, нито дори заплашван.

При освобождаването му Адриан бил с маска на главата, не могъл да види дори колата, с която го закарали похитителите му. Младежът се лутал няколко минути в различни посоки, тъй като го оставили в гора близо до Горубляне. 

След като стигнал пеша до пътя, случайни хора го качили в опела си и го закарали до бензиностанцията, където Златков-младши се свързал с родителите си. 

Целия понеделник младежът разговарял с полицаите. Прекъсвал разпита само за да се чуе с някои от най-близките си приятели и да ги увери, че е добре. На един от тях дори казал: "Трябва да наваксаме в дискотеките."

Младежът е прекарал в плен 10 дни и половина. Това е най-краткото отвличане. Той все още не е посетил психолог, но вече има охрана. Такава ще ползва цялото семейство. 

Засега полицията не е открила колата, с която бандитите са оставили Адриан.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини