Кмет и министър режат лента на обновена детска градина в Дамяница

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кметът на община Сандански Кирил Котев ще прережат лентата на ремонтираната и обновена детска градина в село Дамяница този четвъртък.

Детското заведение бе ремонтирано след спечелен проект по Трангранично сътрудничество с Македония на стойност 396 861,18 евро. 

Проектът предвиждаше само саниране и енергийна ефективност. Общината обаче задели собствени средства за ремонт и на помещенията. Така сега децата ще се радват на ново обзавеждане, нови настилки и освежени стени на стаите.

Покривът е сменен, както всички врати и прозорци. Водоснабдителната и канализационната системи са подобрени. За нуждите на детското заведение са монтирани слънчеви колектори и LED осветление. С всички тези мерки се намаляват загубите на енергия и децата ще се обучават в слънчеви и добре отоплени и изолирани помещения.

След откриването на обновената забавачка министър Нанков ще инспектира как върви работата по Лот 3.3 /от Кресна до Сандански/ на автомагистрала „Струма”. Той ще се срещне и с археолозите, които работят на терен в близост до село Дамяница.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини