Гръмотевици прекъснаха за кратко състезание по голф в Пирин

Гръмотевици прекъснаха за кратко състезание по голф в Пирин

Дъжд и гръмотевици прекъснаха за час финалния кръг на Откритото първенство на България за аматьори, в което участваха играчи от 19 страни, разделени в 9 дивизии.

13-ото издание на най-престижния голф шампионат у нас се проведе през уикенда в три кръга по 18 дупки в „Пирин голф и кънтри клуб”, който за първи път бе негов домакин. 11 състезатели от Националния и Младежкия национален отбор се включиха в шампионата.

Шампион на България при мъжете за 2017 г. стана 15-годишният унгарец Балинт Завачки. Той завърши със сбор от 210 удара само седмица, след като грабна трофея и от Македонския открит шампионат, игран отново в подножието на Пирин планина. Негови подгласници станаха гръцкият играч Василейос Кумпакис и друг унгарец – Дейвид Роша. Най-добре класирал се българин е националът Димитър Савов, който завърши на пето място. При дамите след много оспорвана надпревара първото място завоюва София Морозова с 217 удара – това бе петото й участие в Открития шампионат, следвана от Ривека Джумагулова с 218 и миналогодишната шампионка Юлия Унтервегер с 219.

В шампионатната дивизия за състезатели над 50-годишна възраст победител е миналогодишният шампион Лес Перчевски – президент на Македонската голф федерация. За първи път в Открития шампионат имаше и дивизия за голфъри над 60 години. Трофеят ще носи името на един от най-дългогодишните участници в Открития шампионат – израелеца Базил Кауфман. Първата титла бе решена с плейоф между него и Олег Чернев, като българинът направи пар и се поздрави с победата.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини