131 първолаци прекрачват училищния праг в община Банско

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

За трета поредна година в Банско учебната година ще започне с общоградско тържество  на градския площад. Учениците от всички учебни заведения в града ще се съберат, за да произнесат заедно най-българското стихотворение „Аз съм българче”. Кметът Георги Икономов ще поздрави ученици, учители и родители за старта на образователния сезон, а традиционно за първолачетата, екипът му е подготвил подаръци.

Ремонтните дейности в учебните заведения са приключили, като текат последни приготовления за посрещането на учениците. В община Банско за първи път прекрачват прага на родното училище 131 първокласници, от които 104 са в общинския център. 1788 ученика са ангажирани в общинската образователна система, като от днес започват да функционират мобилни екипи, осъществяващи посещения по домовете на деца, които са отпаднали от училище.

С решение на Министерски съвет бе приет Механизъм за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. Екипите за обхват осъществяват дейности за интервенция, компенсиране и превенция спрямо трите основни групи - деца в задължителна предучилищна възраст и ученици в задължителна училищна възраст, които досега не са обхванати в образователната система; ученици в задължителна училищна възраст, отпаднали от училище, както и деца и ученици в риск от отпадане.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини