Разлог и Сандански почетоха Съединението

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог

Разлог отбеляза Деня на Съединението с честване пред паметника на Васил Левски. Слово изнесе директорът на Историческия музей - Христина Манова. „Съединението е една от най-славните и достойни страници от българската история. То не е само спонтанна и справедлива корекция на Берлинския конгрес. Съединението е доказателство за волята и стремежа на народа ни да живее в свободна и обединена България“, каза в словото си тя. Венци и цветя поднесоха пред паметника на Васил Левски кметът на общината инж. Красимир Герчев, председателят на общинския съвет Мария Копанарова, общественици, политически партии, признателни граждани. Двама малчугани пък стояха на почетен караул край паметника, въоръжени с пушки.

С тържествено слово кметът на община Сандански - Кирил Котев, се преклони към всички, отдали живота си за идеята, символа, каузата България. Цветя и венци в знак на почит към героите, помогнали за Съединението на Кнюжество България и Източна Румелия, поднесоха зам. -министърът на икономиката Александър Манолев, кметът Кирил Котев, представители на политически партии, граждани. Тържествено озвучаване и патриотичен дух създадоха музикантите от Общински духов оркестър – Сандански.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини