15-годишен унгарец победи в голф първенство за аматьори

15-годишен унгарец победи в голф първенство за аматьори

15-годишен унгарец победи в голф първенството на Македония. Откритото първенство на Македония по голф за аматьори се проведе в „Пирин Голф и Кънтри Клуб” в подножието на Пирин планина. Турнирът събра значителен брой участници, които премериха сили в шестото издание.

Съревноваваха се голфъри от България, Македония, Сърбия, Унгария, Англия, Словения, Австрия и Италия. Те бяха разделени на три категории – „Мъже”, „Жени” и „Младежи”. Участниците в турнира премериха сили в два кръга по 18 дупки, а метеорологичните условия бяха предизвикателство и за най-добрите.

Първият ден всички се радваха на приятно слънце, но през втория ден слънцето бе прекъсвано от кратки, но проливни дъждове и силен вятър.

Шампион на на Откритото първенство при мъжете с неоспорим резултат от 141 удара сборен резултат от двата състезателни дни стана 15-годишният унгарец Балинт Завачки. Той благодари на Македонската голф федерация, както и на „Пирин Голф и Кънтри Клуб” за добрата организация. Младежът не пропусна да поздрави и екипа, който се грижи за игрището и похвали отличното му състояние. На второ място в шампионатната дивизия се класира Радослав Рашев с резултат от 153 удара, последван от друг унгарец – 19-годишният Давид Роса, също с резултат от 153 удара.

Първа при Дамите стана Ивана Симеонова, част от националния ни отбор по голф. При младежите наградата спечели друг представител на националния ни отбор по голф – 13-годишният Денис Стайков. Нградите на победителите бяха връчени лично от Лес Перчевски – президент на Македонската голф федерация. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини