Депутат връчи плакет на легендарен нападател на „Пирин”

Депутат връчи плакет на легендарен нападател на  Пирин”
Снимка: Община Симитли

Специален плакет връчи народният представител Стефан Апостолов на Борис Николов от симитлийското село Полето, който е легендарен нападател на „Пирин”-Благоевград. Депутатът поздрави юбиляря за неговата 70-годишнина и от името на кмета на община Симитли - Апостол Апостолов. На състоялото се тържество Борис Николов вдигна наздравици с близки и приятели за своя юбилей.

Той има две дъщери и трима внуци, като най-малкият е кръстен на него. На големия си празник легендата събра семейството си. Присъстваха кметът на село Полето - Иван Манчев, и спортно-техническият директор на „Септември”-Симитли - Методи Стойнев, които са му верни приятели.

Борис Николов е роден на 23 август 1947 г. Футболната му кариера тръгва от отбора на село Полето и „Миньор” (Брежани). Играл е във „Велбъжд” (Кюстендил), „Пирински миньор” и „Пирин” (Благоевград). В момента е главен мениджър в „Септември” (Симитли), а по-рано е бил  треньор и директор на Детско-юношеската школа на клуба. Истинска легенда е на „орлетата“ от Благоевград, на които остава верен през цялата си професионална кариера. В „А“ група има 214 мача и 40 гола.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини