Ердоган към германски министър: Кой си ти, че да говориш с мен?!

Снимка: CNN
Снимка: CNN

Президентът на Турция Тайип Ердоган нападна остро министъра на външните работи на Германия Зигмар Габриел. Повод за острата атака бе обвинението на Габриел, че Ердоган се меси в предизборната кампания в Германия, пише Епицентър.бг.

„Този не знае никакви граници! Кой си ти, че да разговаряш с президента на Турция?! Знай си мястото. Ще ми дава урок на мен... Откога си в политиката? На колко си години?" – разгневи се Ердоган по една от турските телевизии.

В петък изданието Hurriyet Daily News съобщи, че турският премиер се е обърнал към сънародниците си в Германия да не гласуват за сегашния канцлер Ангела Меркел и за лидера на социалдемократите Мартин Шулц. По този повод Зигмар Габриел нарече това „груба намеса в предизборната кампания” и призова Ердоган да се въздържа.

Изборите за Бундестаг са на 24 септември.

Отношенията между Турция и ЕС се влошиха след опита за преврат. Брюксел остро разкритикува масовите арести и уволнения, предприети от Анкара. Бе спряна и процедурата за евентуален прием на Турция в Евросъюза. Германия също разкритикува Ердоган за крайните мерки и изтегли военните си от турската база Инджерлик.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини