Огромен айсберг се откъсна от Антрактида

Огромен айсберг се откъсна от Антрактида

Учените съобщиха, че в западна Антарктида се отчупил гигантска част от ледника Ларсен С, в резултат ,на което се е образувал един огромен айсберг. Неговата площ   съставлява около 6 000 квадратни километра, което е сравнимо по площ с Уелс, съобщи BBC.

Отчупването на гигантският айсберг се очакваше от учените от отдавам. За първи път пукнатината бе забелязана някъде през 2011 година, а в 2014 година тя започна бързо да расте.

По думи на учените, сега цепнатината бързо се увеличава, и теченията и ветровете сега могат да насочат отчупилия се айсберг в Атлантическия океан.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини